[ English site]

Van 15 juni tot en met 8 september 2002 wordt in het Museum Rijswijk voor de vierde maal de Holland Papier BiŽnnale georganiseerd.

De Holland Papier BiŽnnale bestaat uit een tentoonstelling met werken van 19 internationale papierkunstenaars, een boek- en papierwinkel en een grote papiermarkt op zondag 8 september 2002. Bij de Holland Papier BiŽnnale 2002 verschijnt weer een exclusieve publicatie, ditmaal getiteld Tijdloos Papier.
De Holland Papier BiŽnnale wordt mede mogelijk gemaakt door financiŽle ondersteuning van de Gemeente Rijswijk en de Provincie Zuid-Holland/Kunstgebouw

De tentoonstelling van 15 juni t/m 8 september 2002

Negentien internationale beeldend kunstenaars laten op deze vierde Holland Papier BiŽnnale werken zien die zijn vervaardigd in uiteenlopende technieken uit alle mogelijke soorten papier. Hoewel deze kunstenaars verschillende achtergronden hebben (schilder-, teken- en beeldhouwkunst, grafiek, textiel, design en zelfs film) zijn zij in de loop van hun carriŤre gefascineerd geraakt door het materiaal papier. Door zijn souplesse, kracht, transparantie en fragiliteit is papier voor hen een onuitputtelijke bron van expressie-mogelijkheden.

De installatie 2 juli t/m 12 juli 2002

Gedurende de eerste twee weken van juli bouwt filmmaker-beeldhouwer Dan Geesin een installatie tijdens de openingsuren van het museum. Van karton stelt hij een humoristische en cartooneske wereld samen op ware grootte. Het publiek is getuige van en deelnemer aan het wordingsproces.[ www.museumryswyk.nl ]